Yelkenli Yatçılığın Temelleri |
Yelkenli Gezi Yatçılığı |
Üst Düzey Yelkencilik |
Mil Kazanma |
Ön Başvuru Formu |
Sıkça Sorulan Sorular |
Yelkenli yatçılık eğitimlerimiz 42 ft eğitim teknelerimizde gerçekleşir. Konaklama da eğitim teknelerinde yapılmaktadır. Teknelerimizin 3 kamarası ve toplam 4 yatağı bulunmaktadır. Eğitim sırasında başka katılımcılar ile kamara paylaşılması gerekebilir.
Teknede yaşamak ve tecrübe kazanmanın bir parçası da teknede yemek hazırlamaktır. Teknede konaklamalı olan eğitimlerimizde önceden yapılan market alışverişi ile katılımcılar basit yemekler hazırlarlar. Bazı yemekler tesisimizden pişmiş olarak tekneye alınır. Dışarıdan bakınca teknede yemek yapmak zahmetli görünse de kolayca hazırlanabilecek şekilde hazırladığımız menü sayesinde teknede her öğünümüz keyifli geçiyor.
Kursumuz 5 gece 6 tam eğitim günüdür. Tesise eğitim programı başlangıcından bir önceki gece gelmeniz tavsiye edilir. Genel eğitim programımızda güne sabah 8:30’da başlanıp akşam 6 civarında eğitim sonlandırılır. En az 1 defa kısa bir gece seyri yapılır ve programın saatleri buna göre ertesi gün adapte edilir.
Merkezimiz Marmaris’e 25 km uzaklıkta olan Karacasöğüt köyü içerisinde bulunmaktadır. Tesise en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’dır (100 Km).
Alternatif olarak Bodrum Milas havaalanı 2 saat mesafededir. Dalaman havalimanından aşağıda bilgilerini bulacağınız uçuşlar için transfer servisimiz eğitim ücretine dahildir.
En yakın otobüs terminali Marmaris’tedir (25Km).Otobüs ile ulaşım için son durağınız Marmaris olmalıdır. Saatlerini bildirdiğiniz takdirde Marmaris otogarından tesisimize transfer servisi mümkündür.
Karayolundan ulaşım için Muğla-Marmaris Karayolu üzerinde Gökova 4 yol sapağından Marmaris’e doğru devam edilmelidir. Yaklaşık 16 km sonra Sedir adası kavşağını geçtikten hemen sonra sağ tarafta Karaca, Gökova Yelken Kulübü tabelalarını göreceksiniz. Marmaris’ten araç ile ulaşım için Marmaris- Muğla karayolunun 11. km’sinde sol taraftaki Karaca ,Gökova Yelken Kulübü sapağından içeriye girin. Kavşaktan 12 km boyunca devam eden ormanlık yolun sonunda Karacasöğüt Köyü’ne inilir. Yoldaki Global Sailing tabelalarını takip ederek te tesisimizi bulabilirsiniz.
Merkezimiz Marmaris’e yalnızca 25 dakika mesafededir. Oteller, daha çok yabancı turistlere yönelik restaurant ve barlarıyla ilkbahardan itibaren çok canlı bir tatil merkezi olarak hizmet verir.
Karacasöğütü anayola bağlayan kavşaktan sola dönerek, Muğla yönünde ilerlerken yaklaşık 1 kilometre ötede Çamlı Köyü ve Sedir Adası (Kleopatra Adası) sapağı yer alır. Çamlı köyünün sonundaki sahile ulaşıldığında günlük gezi tekneleriyle Kleopatra Adası olarak da bilinen Sedir Adası’na varabilirsiniz.
Yine Muğla yönüne doğru ilerlerken Sakar geçidinden aşağı Akyaka yolu iner. Gökova Körfezinin tam dibi olan Akyaka, sazlıkların arasından akan azmağı ve azmak başındaki restaurantları, geniş kumsalı ve başta uçurtma sörfü olmak üzere su sporlarına elverişli deniziyle bilinir.
Yelkenli Yatçılık Eğitimlerimiz 2009 model 42 ft Harmony teknesinde verilir.
Denize çıkarken mevsim ne olursa olsun her türlü hava koşuluna karşı hazırlıklı olmak gerekir. Güneşli bir bahar günü başladığınız seyrinizde rüzgarın ve serpintinin artmasıyla karada korunaklı ortamda tadını çıkarttığınız güneşin ısıtıcı etkisi tamamen kaybolabilir.
Birşeyleri unutup, tatsız bir sürprizle karşılaşmamanız için yanınızda getirmenizi gerekli bulduğumuz malzemelerin ufak bir listesini hazırladık,
* Bu malzemeler arzu edilirse merkezimizden kiralanabilir veya satın alınabilir.
** Bu malzemeler arzu edilirse merkezimizden satın alınabilir.
Havanın değişken olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarında yanınızda mutlaka tulum ve offshore ceketinizi, polar şapkanızı, çizmelerinizi bulundurun. Sıcak yaz aylarında ise güneşten korunmanızın en iyi yolu uzun kollu ince bir t-shirt, uzun bir şort, ve geniş siperlikli bir şapka olacaktır. Tabii güneş kremi ve güneş gözlüğü de unutulmamalıdır.
Denizle içiçe bir spor olan yelkende yüzme bilmenizi veya bilmiyorsanız da öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Denizde ve teknede olmaktan korkmadığınız sürece yüzme bilmemek yelken öğrenmek için bir engel değildir. Teknede eğitim sırasında can yeleği giyme zorunluluğu vardır. Türkiye Yelken Federasyon TUYEP sertifika programına katılmak için yüzme bilmek bir zorunluluktur.
Hava durumu üzerinde maalesef yaptırıcı bir gücümüz olmamasına rağmen, önceden hava tahmini yapma imkanımız var. Müfredat da her hava şartında çalışılabilecek konular olmasından dolayı kursun hava muhalefetinden ötürü tamamen iptali çok nadirdir. Kursun tamamını yapılamayacak hale getiren uzun süreli bir hava koşulları olduğu takdirde mümkün olan en erken zaman zarfında katılımcılara kurs iptali ile ilgili bilgi verilecek olup kurs iptal koşulları geçerli olacaktır.
© 2024